Blini’s met gerookte zalm en paling

Type gerecht: Borrelhapje
Bereidingstijd: 20 – 30 minuten
Aantal personen: 6 personen

Bereiding

Snijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix en het ei. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini’s aan beide kanten goudbruin. Houd de blini’s afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini’s. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room. Beleg 6 blini’s met gerookte zalm en de andere met de palingfilet. Garneer elke blini met 2 partjes radijs.

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse, fruitige witte wijn

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte palingfilet
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 6 radijsjes
  • 200 gram poffertjesmix
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • 1 bakje tuinkers
  • 12,5 gram zure room
  •  
    Visrecepten voor U!
    Basisrecept mosselen

    Hoofdgerecht voor 4 personen te bereiden in 20 minuten. Lees Meer...

    Blini's met gerookte zalm en paling

    Een overheerlijk borrelhapje voor 6 personen. Lees Meer...

    Garnalen in knoflooksaus

    Een heerlijk voorgerecht voor 4 personen te bereiden in 20 minuten. Lees Meer...