Basisrecept mosselen

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Aantal personen: 4 personen

Bereiding

Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ongeveer 8 minuten open staan. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.

Ingrediënten

  • 4 kilo mosselen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • peper uit de molen
  • een paar takjes selderij
  • 1 dl droge witte wijn
  •  
    Visrecepten voor U!
    Basisrecept mosselen

    Hoofdgerecht voor 4 personen te bereiden in 20 minuten. Lees Meer...

    Blini's met gerookte zalm en paling

    Een overheerlijk borrelhapje voor 6 personen. Lees Meer...

    Garnalen in knoflooksaus

    Een heerlijk voorgerecht voor 4 personen te bereiden in 20 minuten. Lees Meer...